Jeroen Goossens


Instrumentarium:

Dwarsfluit/ piccolo/ altfluit/ basfluit/ contrabasfluit

Tinwhistles/ lowwhistles/ Ierse traverso

Bamboefluiten/ shakuhachi/ dizi/ quena

Panfluit (Roemeens en Zuid-Amerikaans)

Didgeridoo

Fagot/ hobo/ althobo/ hobo d'amore

Blokfluiten

Klarinet/ saxofoon

Jeroen Goossens (1971) studeerde dwarsfluit (klassiek) aan het Brabants Conservatorium bij Raymond Delnoye.

Al voor zijn afstuderen sloot Jeroen zich aan bij het muziektheatergezelschap Flairck. Jeroen speelde bij dit vermaarde muziektheatergezelschap van 1995 tot 2001, van 2007 tot 2013 en van 2019 tot 2023. Met deze groep toerde hij door Nederland, België, Polen, Duitsland, Chili, Japan en Noord-Amerika. 
 
Van 2000 tot 2006 en van 2014 tot 2016 maakte Jeroen deel uit van de Nederlandse pop/folkgroep Pater Moeskroen, waarmee hij optrad in Nederland, België en Ierland.
 
Erg bijzonder is dat Jeroen als fluitist ook in de meer heavy muziek terecht is gekomen, zo is hij te horen op vele CD's van onder andere Ayreon, the Gentle Storm, Powerwolf, Xandria en Epica.
In de loop der jaren ontwikkelde Jeroen zich tot een ware fluitomaan. Door zijn interesse in etnische muziek bespeelt hij fluiten en andere blaasinstrumenten afkomstig uit alle windstreken.
 
Sinds 2006 is Jeroen verbonden aan Nieuwe Veste Centrum voor de Kunsten te Breda, waar hij lesgeeft op dwarsfluit, didgeridoo, panfluit, etnische fluiten en tinwhistle.
 
In de Efteling is Jeroen te horen bij Sirocco, Archipel,  Max & Moritz, Fabula, Symbolica, Pinokkio, de Nieuwe Kleren van de Keizer en vele andere nieuwe attracties
 
Kijk voor uitgebreidere informatie op: www.fluitomaan.nl